Δράσεις

Η κοινωνία της γνώσης και οι πολλαπλές προκλήσεις του 21ου αιώνα καταδεικνύουν την αναγκαιότητα ανάπτυξης μιας διαφορετικής εκπαίδευσης, όχι μόνο τυπικής αλλά και ανοιχτών προτύπων για το μέλλον. Η μοναδικότητα του κάθε ατόμου, απαιτεί να ελευθερώσουμε τη σκέψη και να ανακαλύψουμε το κλειδί της αυτοπραγμάτωσής του.

Ενστερνιζόμενοι τις θέσεις του Gardner ότι ο “στόχος της εκπαίδευσης πρέπει να είναι το να βοηθά τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν καλύτερα το μυαλό τους, ώστε να καταλάβουν τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο στον κόσμο, τι είναι ωραίο και τι όχι, τι είναι ηθικό και τι όχι”, σας καλωσορίζουμε σε ένα διαφορετικό ταξίδι νοημοσύνης και γνώσης.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής WRO Hellas

Από το 2022 αναλαμβάνουμε την διοργάνωση του προκριματικού γύρου του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής WRO Hellas για την περιφέρεια του Βορειανατολικού Αιγαίου. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων από όλη την Ελλάδα. Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια. Τα στοιχεία που συνθέτουν το νέο διαγωνισμό περιλαμβάνουν τις παρακάτω καινοτομίες: Ενιαίο θέμα για όλες τις ηλικίες, η εισαγωγή των απλών μηχανών, η εισαγωγή των μετρήσεων στο Δημοτικό.

Εκπαιδευτικές Εκδρομές Σχολείων

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, είναι εγκεκριμένα από το Ι.Ε.Π. Η σχολική ύλη με αναφορά στην εξέλιξη της τεχνολογίας δείχνει στα παιδιά το πώς ο κόσμος στον οποίο ζούμε ακολουθεί μια εξελικτική διαδικασία, διδάσκει στα παιδιά να είναι περίεργα και τα βγάζει από τη λογική ότι τα πάντα γύρω τους υπάρχουν και λειτουργούν με τρόπο που δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να ελέγξουν. Έτσι, τα παιδιά διαπιστώνουν το πώς η θεωρία που διδάσκονται στο σχολείο παντρεύεται με τις μεγαλύτερες εφευρέσεις, δημιουργώντας τον τεχνολογικό κόσμο στον οποίο ζούμε.

jigsaw puzzle, game, match-1297102.jpg

ΚΔΑΠ - Εκπαιδευτικές Δομές

Ο STEM Education διεξάγει εκπαίδευση εκπαιδευτικών όλων των Βαθμίδων σε προγράμματα STEM που επιθυμούν να μάθουν και να διδάξουν STEM και Εκπαιδευτική Ρομποτική. Τον STEM Education εμπιστεύονται τα μεγαλύτερα Ιδιωτικά Σχολεία για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών τους στη μεθοδολογία STEM.

Σύλλογοι

Σας προσκαλούμε στα βιωματικά & διαδραστικά Εργαστήρια στο κέντρο μας! Μέσα από μια μοναδική εμπειρία που μετατρέπει τη Γνώση σε Διασκέδαση, οι μαθητές ανακαλύπτουν την εκπαίδευση STEM και τη σπουδαιότητα των Φυσικών Επιστημών, των Μαθηματικών και της Σύγχρονης Τεχνολογίας!

Συνεργασίες