Απλές Μηχανές

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Απλές Μηχανές είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές της Α’ και Β’ δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους, τα παιδιά μαθαίνουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει στη φύση, πως λειτουργεί κάτι ή που χρησιμεύει μια συσκευή. Μέσα από τη συνεργασία οι μικροί μηχανικοί αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, κατασκευάζοντας απλά μοντέλα και μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των μηχανισμών που συναντούν στο περιβάλλον τους.

Με πρωτότυπες κατασκευές, βρίσκουμε εφαρμογές των “Απλών Μηχανών” (γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί, βίδα, τροχοί άξονες, τριβή ) στην καθημερινότητά μας και αναζητούμε λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα, σκεπτόμενοι ως αληθινοί μηχανικοί. Σημειώστε ότι το κεφάλαιο των Απλών Μηχανών δεν διδάσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Είναι η βάση της Μηχανικής και και της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Στις τελευταίες δραστηριότητες του προγράμματος γίνεται για πρώτη φορά χρήση του κινητήρα, γεγονός που προσφέρει στους μικρούς μηχανικούς περισσότερες δυνατότητες και γνώσεις  στους τομείς της Ενέργειας και μετατροπής ενέργειας, του ηλεκτρισμού και της κίνησης στις τρεις διαστάσεις.

Η βιωματική μάθηση προσφέρει, με διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο, γνώσεις εύκολα αντιληπτές και προτρέπει τα παιδιά να προσεγγίσουν, να αγαπήσουν τις θετικές επιστήμες και να εξερευνήσουν την κλίση τους σε αυτές.

Θεματικές Ενότητες

Διαθεματικές Γνώσεις

Εγγραφείτε Εδώ