Πρωτάθλημα Ρομποτικής

Το Πρωτάθλημα Ρομποτικής από το TLC – Think Learn Create – Κέντρο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης στην Χίο

Το Πρωτάθλημα Ρομποτικής διοργανώνεται από το TLC -Think Learn Create – Κέντρο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης για δεύτερη χρονιά, με την έναρξη της πρώτης αγωνιστικής την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019. Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί σε 6 αγωνιστικές σε τοπικό επίπεδο με τις κορυφαίες ομάδες να προκρίνονται στην τελική φάση.

Το πρωτάθλημα ρομποτικής Χίου θα διεξαχθεί στο Ανδρεάδειο Γυμνάσιο Βροντάδου με την πρώτη αγωνιστική να διεξάγεται την Κυριακή 10 Νοεμβρίου ξεκινώντας στις 17:00. Ώρα προσέλευσης 16:30 και ώρα λήξης 20:00.

Το πρωτάθλημα έχει ως στόχο να παράσχει στους μαθητές περισσότερα κίνητρα για να ασχοληθούν με τη ρομποτική και να ανακαλύψουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βρίσκουν μόνοι τους λύσεις πάνω σε ποικίλα προβλήματα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με βασικά εργαλεία την ευρηματικότητα και την φαντασία τους.

Παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να λάβουν μέρος είτε ατομικά είτε σε ομάδες, Για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις ρομποτικής, καθώς είναι έτσι διαμορφωμένο, ώστε οι μαθητές με μικρότερη εμπειρία στο αντικείμενο να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δραστηριότητες και αντίστοιχα τα παιδιά με μεγαλύτερη εμπειρία να διατηρούν το ενδιαφέρον τους.