Η εκπαιδευτική ρομποτική βάση για τη μετάλλαξη της ελληνικής οικονομίας

Με δεδομένο τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 ο WRO Hellas παρομοιάζεται από σημαντικούς εκπαιδευτικούς οι οποίοι πρωταγωνιστούν στην εξάπλωση της εκπαιδευτικής ρομποτικής ως το “κρυφό σχολείο” διάδοσης και εξάπλωσης της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Η δράση μας εντάχθηκε στις επίσημες δράσεις της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Όλη αυτή η δράση εξακολουθεί και κινείται σε παράλληλη τροχιά με τα τεκταινόμενα από την επίσημη πολιτεία. Με περισσότερους από 14 διατελέσαντες υπουργούς Παιδείας τα τελευταία χρόνια και με αντίστοιχα εκπαιδευτικά σχέδια νόμου, η Παιδεία μας εξακολουθεί και βρίσκεται στα ίδια χαμηλά επίπεδα όπως μπορεί ο καθένας εύκολα να το διαπιστώσει, βλέποντας την κατάταξη PISA 2018.

Όπως αναφέρει και η κ. Κρινιώ Καλογερίδου σε πρόσφατη επιφυλλίδα της«Δεν υπάρχει δημιουργικός αναβρασμός στην Ελλάδα»…  Δεν αρκεί κάποιος να οχυρώνεται πίσω από την επιστημονική τεκμηρίωση απαρχαιωμένων θεσμικών δομών όπως π.χ. τo Συμβούλιο Παιδείας, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ.ά. Ουσιαστικά ομιλούμε για την τυπική κάλυψη και τεκμηρίωση της υποκρισίας.

Scroll to Top